italy map
English Deutch Dutch
Apartment in Central Le Marche
Villa Castelletta, Een goed ingerichte vakantiewoning te huur in Le Marche
Conero Hilltop Vicino
 
 

Le Marche

Le Marche is gelegen aan de oostelijke kant van centraal Italië tussen de Appenin bergen en de Adriatische Zee. Het is de bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar het ‘pure’ Italië.

Waar anders kunt u meesterwerken uit de Renaissance (kunst en architectuur) bewonderen, door bergen wandelen en pitoresque dorpjes bezichtigen, op zoek gaan naar delicatessen uit de regio of uitrusten op mooie stranden? Le Marche heeft dit allemaal te bieden zonder het massa tourisme en is gezegend met een locale bevolking die stranieri (‘buitenlanders’)  verwelkomt.

Met een dagelijkse directe vlucht naar Rimini (130km) van Amsterdam Schiphol met AirBerlin is het tijd om Italië’s best bewaard geheim te ontdekken

 

Cingoli

De nabijgelegen stad Cingoli (9km) straalt een bijzondere charme uit met de bijna intact gebleven stadsmuren, de gezellige restaurants en café’s in een middeleeuwse omgeving. Door de hoogte (630m) biedt de stad een panorama uitzicht en heeft zij de naam het ‘ Balkon van Le Marche’. Dichtbij (5km) is het meer van Cingoli, de ideale plek om te relaxen, te kanoeen, met bootjes te varen en te genieten.

Verde-Azurro Aquapark

Niet meer dan een korte autorit weg (5km) bevindt zich het Waterpark in San Faustino met glijbanen, een golfbad, hydromassage en sport activiteiten, geopend van juni tot september.

Treia

Treia (15km) ligt op een lange smalle zandsteen heuvel omgeven van middeleeuwse muren, torens en porten. Treia heeft een van de meest mooie pleintjes die je in Le Marche kunt vinden met leuke bars en mogelijkheden om buiten te dineren.

Macerata

Plezierige universiteitsstad (25km) die bekend staat voor haar openlucht opera festivals. De stad is elegant en, wat betreft levenskwaliteit, een van de toonaangevende Italiaanse steden.

Monte Conero en zijn stranden

Sirolo en Puertonuova zijn ongewone Marche badplaatsen (40km). Verborgen onder de hoge Berg Conero zijn inhammen met kalkrotsen, die verschillen van elke andere streek van de Adriatische kust..

Frasassi Grotten

De Frasassi Grotten (50km) zijn een van de meest intrigerende kalksteen grotten die u ooit zult zien.

Monti Sibillini

Het Sibillini Gebergte is een van de meest indrukwekkende berglandschappen in Le Marche, 56 km zuidelijk van ons (56km).

Loreto

Deze bergtoppen zijn vaak nog met sneeuw bedekt tot laat in de lente.Een van de wereld’s meest belangrijke religieuze bedevaartsplaatsen is de ‘ Sanctuary of the Holy House’ (43km) . Sommigen zeggen dat het huis van de Maagd Maria door engelen vanuit het Heilige Land naar deze berg met uitzicht op de Adriatische Zee gevoerd is.

Monte…..something

Maar een van de grootste attracties van Le Marche is om gewoon de kleine mooie bergtoppen en middeleeuwse stadjes te ontdekken… ..

 

 

Apartementen verhuur in Le Marche - Villa Castelletta

Villa Castelletta - Cingoli Le Marche